DE COMPLETE GROOTHANDEL VOOR KLIMAATBEHEERSING

25-jarig jubileum Harold Geboers


Harold, deze week vieren we dat je 25 jaar werkzaam bent bij Kleventa, dat is al een hele tijd. Hoe ben je je loopbaan begonnen?
Tijdens mijn opleiding op de mts heb ik bij enkele bedrijven stage mogen lopen, een van die bedrijven was Kleventa. Na het afronden van de mts ben ik gestart op de hts en ben ik in militaire dienst gegaan. Na mijn diensttijd ben ik bij Kleventa komen werken.

In welke functie ben je begonnen?
Op 12 april 1991 ben ik begonnen als technisch medewerker. Dat was toen nog aan de Van Reedestraat in Lichtenvoorde. Er werkte toen al een storingsmonteur bij Kleventa, er was behoefte aan uitbreiding. In het begin heb ik vooral reparaties uitgevoerd vanuit de werkplaats bij Kleventa, later kwamen daar storingen bij klanten bij.

Kun je omschrijven hoe de eerste jaren waren?
De eerste jaren was het werk vooral erg servicegericht. De apparatuur waarmee we werkten had veel aandacht nodig, denk aan het onderhoud en reparaties. Door de nieuwe generatie computers werd dit anders, door de hogere kwaliteit hiervan waren er minder storingen. In de loop der jaren kwam er langzaam een verschuiving naar verkoopondersteunende taken.

Want hoe verliep je loopbaan bij Kleventa?
Ik ben dus gestart als technisch medewerker, later werd dit technisch commercieel medewerker. Sinds een jaar of vijf werk ik als technisch directeur. Er is toen een duidelijke splitsing gekomen in de diverse onderdelen binnen Kleventa. Ik werd technisch directeur en Mark Klein Tank algemeen directeur. We vullen elkaar aan.

Hoe is het bedrijf, we bestaan vandaag exact 30 jaar, de afgelopen jaren veranderd?
Er is natuurlijk veel veranderd, deels komt dit door de markt. De markt verandert, soms gedwongen door wetten en regels, als bedrijf anticipeer je hierop. De verhuizing in 1998 naar de Newtonstraat in Lichtenvoorde gaf natuurlijk meer ruimte voor ontwikkeling op alle gebieden. Waar we begonnen als groothandel voor de agrarische markt, kwamen daar later veel onderdelen bij, zoals een afdeling voor de woningbouw, utiliteit & industrie en de afdeling ontwikkeling. Nog weer later werden we actief in de klimaatbeheersing tijdens het veetransport en verdiepten we ons in de verkoop van airconditionings, luchtwassers, warmtepompen, luchtbehandelingskasten, producten op het gebied van zonne-energie en dergelijke. Wel is alles altijd gericht op de klimaatbeheersing, dat is immers waar we bij Kleventa goed in zijn. Wat opvalt is dat we altijd erg innovatief zijn geweest, maar dat het nu zichtbaarder is wat we doen.

Wat waren de hoogte- en dieptepunten in je carrière?
Dat is eigenlijk lastig te zeggen. Echte hoogte- en dieptepunten waren er niet, het zijn geleidelijke processen, je anticipeert op wat er om je heen gebeurt. Weet je wat het is, ik werk met heel veel plezier. Mijn dagen zijn erg afwisselend. En het is misschien cliché, maar de veelzijdigheid is wat het leuk maakt en waar de uitdaging in zit. Juist omdat ik bij alle onderdelen binnen het bedrijf betrokken ben, kan ik complete projecten begeleiden, zien hoe die als het ware door de organisatie lopen. Dan kan ik bijsturen, processen verbeteren. Dat is wat mijn functie zo leuk maakt. Natuurlijk heb ik veel kennis opgedaan in die 25 jaar, het is leuk dat ik die kennis dagelijks kan gebruiken.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je al 25 jaar bij Kleventa werkzaam bent?
Ja, dat is toch die genoemde veelzijdigheid, ik heb gewoon een hele leuke baan. Natuurlijk helpt het ook dat ik weinig reistijd heb, van veel vrijheid geniet en dagelijks bij blijf leren en mezelf kan blijven ontwikkelen.

Enne… op naar de volgende 25 jaar?
Dat is wel lang hoor! Maar voorlopig zijn jullie nog niet van me af.Intersolar München 2018
Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 juni vindt de Intersolar in München weer plaats. De Intersolar is een van de grootste zonne-energiebeurzen ter wereld.

U...

Vacatures Prismafilter
28-05-2018 aanvulling: 1 vacature is zeer waarschijnlijk vervuld, de vacature voor een zelfstandig monteur staat nog open.

Op dit moment heeft onze...

LIV Venray 2018
Op 6, 7 en 8 maart 2018 worden de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in de Evenementenhal te Venray weer georganiseerd. U vindt onze collega Herbert Dijkman...Nieuwsarchief:

Expeditie Noordkaap 2018
Eindejaarssluiting 2017
RMV 2017
LIV 2017
Fantastische oplossing stofreductie
25-jarig jubileum Miranda Geboers
Zomervakantie 2017/Zwarte Cross
Hemelvaartsdag 2017
Koningsdag 2017
Nieuwe inhoudsopgave
Nieuwe producten (jan. 2017)
Eindejaarssluiting 2016
Subsidie voorjaarsronde 2017
Expeditie Noordkaap 2017
Beursinformatie LIV en RMV
Nu subsidie op AHP warmtepomp
Nieuwe versies Smarty wtw-units
Zomervakantie 2016
Per 1 mei importeur SDP leidingsysteem
25-jarig jubileum Harold Geboers
Solar Solutions 2016/officieel importeurschap
Nieuwe documentatie
Vacatures
Subsidieregelingen 2016 voor duurzame energie
WINteractie!
Sponsoring Expeditie Noordkaap
ErP-verordening
 
Bel: +31(0)544-372994
E-mail: info@kleventa.nl
Webdesign: i-3 Reclamebureau