DE COMPLETE GROOTHANDEL VOOR KLIMAATBEHEERSING

25-jarig jubileum Miranda Geboers

Miranda, deze week ben je 25 jaar in dienst bij Kleventa. Hoe ben jij je loopbaan begonnen?
Na mijn diploma MEAO bedrijfsadministratie heb ik een vakantiebaan gekregen bij State of Art te Lichtenvoorde, op kantoor. Dat was slechts voor 6 weken. Vervolgens werd ik door Lucie Klein Tank (destijds mede-directeur van Kleventa) gebeld met de vraag of ik bij Kleventa wilde komen werken. Na een gezellig avondje kennismaken kon ik de volgende ochtend beginnen op de boekhouding! Lucie heeft me daar volledig ingewerkt. 

Je bent dus al direct op de boekhouding begonnen. Is er in die jaren veel veranderd in de functie?
De functie zelf is op zich niet veranderd. Het is alleen steeds meer geautomatiseerd, steeds meer digitaal, waardoor bepaalde handelingen veel makkelijker gaan. Zaten we eerst elke dag met z’n tweeën op kantoor, Lucie en ik, tegenwoordig ben ik alleen en op dinsdags is collega Linda bij mij op kantoor. 

Wat is er in het bedrijf zelf in al die jaren veranderd?
Ik weet nog dat er eerst geschreven bonnen waren, die later in een systeem gezet moesten worden. Destijds werden de materialen handmatig geteld om vervolgens een bestelling te kunnen plaatsen bij een leverancier, dat tellen gebeurde aan de hand van een tellijst en dan het hele magazijn doorlopen om daarna ook nog eens te kijken hoeveel de klanten in bestelling hadden. Daar was je wel eventjes zoet mee.

Facturen maken was ook altijd een heel werk: kabeltjes leggen van mijn kantoor naar de ruimte waar de printer stond. Opletten of je wel het juiste papier in de bak hebt gedaan etc etc. Gelukkig gaat alles nu veel handiger en uiteraard staan er nu tig printers in het pand.
 
In 2011 was tijdens het 25-jarig jubileum de bedrijfsoverdracht van Lucie en Tonny Klein Tank naar hun zoon Mark. Mark, waar ik destijds ook al eens heb opgepast tijdens een weekje afwezigheid van Lucie en Tonny, die nu mijn baas is.   

Verder is Kleventa begonnen als een Agrarisch Technische Groothandel en nu doen we veel meer dan alleen op agrarisch gebied. Het aantal collega’s is ook enorm toegenomen in die 25 jaar. En ik heb de hele verhuizing in 1997/1998 van de Van Reedestraat naar de Newtonstraat van A tot Z meegemaakt. Daar komt ook heel wat bij kijken. 

Wat vind je de leukste onderdelen van je functie?
Ik vind alles betreffende boekhouding leuk: of het nu gaat om facturering, inkoopfacturen inboeken, bank en kas inboeken, betalingen doen, telebankieren, belastingaangiftes doen.

En wat zijn de mindere kanten?
Hmmm, even denken, ik weet het zo niet wat ik minder leuk vind. Saai antwoord hè?

Haha, alleen maar leuk dat je zo enthousiast bent. Iets anders dan: wat heeft ervoor gezorgd dat je al 25 jaar bij Kleventa werkzaam bent?
De veelzijdigheid van mijn functie. Ik weet dat er bedrijven zijn, waar er meerdere mensen op de afdeling boekhouding zitten. De ene doet alleen de facturering, een ander boekt alleen de inkoopfacturen in en weer een andere doet weer iets anders. Ik doe in principe alles wat bij een boekhouding komt kijken.
Wat ik ook fijn vind, is dat ik mijn uren in principe zelf kan indelen, als ik maar aan mijn uren kom. Komt het een keer beter uit op een ander dagdeel, dan kan dat ook. Behalve bovenstaande, is het ook fijn dat ik in Lichtenvoorde woon, ik ben binnen 5 minuten op het werk.

En nu? Op naar de volgende 25 jaar? 
Euh, volgens mij ben ik dan wel een keertje met pensioen, toch? Maar anders, zo lang het mogelijk is zit ik hier op mijn plek!Bedrijfssluiting week 32 en 33
Wij hopen dat u een mooie eerste helft van 2018 achter de rug heeft en (bijna) kunt genieten van uw vakantie.

Zelf gaan wij ook genieten van een welverdiende...

Intersolar München 2018
Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 juni vindt de Intersolar in München weer plaats. De Intersolar is een van de grootste zonne-energiebeurzen ter wereld.

U...

Vacatures Prismafilter
28-05-2018 aanvulling: 1 vacature is zeer waarschijnlijk vervuld, de vacature voor een zelfstandig monteur staat nog open.

Op dit moment heeft onze...Nieuwsarchief:

LIV Venray 2018
Expeditie Noordkaap 2018
Eindejaarssluiting 2017
RMV 2017
LIV 2017
Fantastische oplossing stofreductie
25-jarig jubileum Miranda Geboers
Zomervakantie 2017/Zwarte Cross
Hemelvaartsdag 2017
Koningsdag 2017
Nieuwe inhoudsopgave
Nieuwe producten (jan. 2017)
Eindejaarssluiting 2016
Subsidie voorjaarsronde 2017
Expeditie Noordkaap 2017
Beursinformatie LIV en RMV
Nu subsidie op AHP warmtepomp
Nieuwe versies Smarty wtw-units
Zomervakantie 2016
Per 1 mei importeur SDP leidingsysteem
25-jarig jubileum Harold Geboers
Solar Solutions 2016/officieel importeurschap
Nieuwe documentatie
Vacatures
Subsidieregelingen 2016 voor duurzame energie
WINteractie!
Sponsoring Expeditie Noordkaap
 
Bel: +31(0)544-372994
E-mail: info@kleventa.nl
Webdesign: i-3 Reclamebureau