DE COMPLETE GROOTHANDEL VOOR ZONNE-ENERGIE

NEN Veiligheidbepalingen

Soladin WEB omvormers voldoen aan nieuwe NEN Veiligheidbepalingen
 
Om te beantwoorden aan de groeiende vraag uit de markt naar duidelijke richtlijnen ten aanzien van het veilig en normconform installeren van PV installaties is onlangs een nieuw blad toegevoegd aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR5310. Het nieuwe blad 65: ‘Aansluiten van PV-systemen’ geeft installateurs houvast bij de interpretatie van de NEN1010 tijdens het ontwerpen en installeren van PV installaties tot 5 kW.
 
De NPR5310 biedt duidelijkheid op tal van gebieden, waaronder de noodzaak van toepassing van verschillende typen aardlekschakelaars. In verband met de mogelijkheid van DC lekstromen wanneer omvormers zonder transformator worden toegepast, dient een eventuele aardlekschakelaar in de PV groep geschikt te zijn voor het afschakelen van DC lekstroom (type B). In sommige gevallen kan het zelfs noodzakelijk zijn om alle aardlekschakelaars in de elektrische installatie te vervangen door het type B.
 
Toepassing van aardlekbeveiliging van het type B kan leiden tot hoge kosten. De noodzaak voor deze kostbare aardlekschakelaars vervalt indien de omvormerfabrikant kan garanderen dat de combinatie zonnepanelen & omvormer niet in staat is om gevaarlijke DC lekstromen te genereren.
 
Mastervolt is trots te kunnen verklaren dat de hele Soladin WEB range standaard voldoet aan deze nieuwe regels, waardoor maximaal zes Soladin WEB omvormers parallel in een zelfde installatie aangesloten kunnen worden zonder noodzaak voor type B aardlekbeveiliging.
 
De benodigde verklaring is HIER te downloaden.Vacature werkvoorbereider


Bedrijfssluiting week 32 en 33


Intersolar Munchen 2018
Nieuwsarchief:

Eindejaarssluiting 2017
25-jarig jubileum Miranda Geboers
Hemelvaartsdag 2017
Zomervakantie 2016
Update website
25-jarig jubileum Harold Geboers
Solar Solutions 2016/officieel importeurschap
Subsidieregelingen 2016 voor duurzame energie
Vacatures
Extra zekerheid voor klanten
Nieuwe types Soladin WEB
NEN Veiligheidbepalingen
 
Bel: +31(0)544-372994
E-mail: solar@kleventa.nl

Onze merken:

SAJSolarfox.Sofar SolarSunriseBruk BetSteca2power
Webdesign: i-3 Reclamebureau