DE COMPLETE GROOTHANDEL VOOR VEETRANSPORT

25-jarig jubileum Miranda Geboers

Miranda, deze week ben je 25 jaar in dienst bij Kleventa. Hoe ben jij je loopbaan begonnen?
Na mijn diploma MEAO bedrijfsadministratie heb ik een vakantiebaan gekregen bij State of Art te Lichtenvoorde, op kantoor. Dat was slechts voor 6 weken. Vervolgens werd ik door Lucie Klein Tank (destijds mede-directeur van Kleventa) gebeld met de vraag of ik bij Kleventa wilde komen werken. Na een gezellig avondje kennismaken kon ik de volgende ochtend beginnen op de boekhouding! Lucie heeft me daar volledig ingewerkt. 

Je bent dus al direct op de boekhouding begonnen. Is er in die jaren veel veranderd in de functie?
De functie zelf is op zich niet veranderd. Het is alleen steeds meer geautomatiseerd, steeds meer digitaal, waardoor bepaalde handelingen veel makkelijker gaan. Zaten we eerst elke dag met z’n tweeën op kantoor, Lucie en ik, tegenwoordig ben ik alleen en op dinsdags is collega Linda bij mij op kantoor. 

Wat is er in het bedrijf zelf in al die jaren veranderd?
Ik weet nog dat er eerst geschreven bonnen waren, die later in een systeem gezet moesten worden. Destijds werden de materialen handmatig geteld om vervolgens een bestelling te kunnen plaatsen bij een leverancier, dat tellen gebeurde aan de hand van een tellijst en dan het hele magazijn doorlopen om daarna ook nog eens te kijken hoeveel de klanten in bestelling hadden. Daar was je wel eventjes zoet mee.

Facturen maken was ook altijd een heel werk: kabeltjes leggen van mijn kantoor naar de ruimte waar de printer stond. Opletten of je wel het juiste papier in de bak hebt gedaan etc etc. Gelukkig gaat alles nu veel handiger en uiteraard staan er nu tig printers in het pand.
 
In 2011 was tijdens het 25-jarig jubileum de bedrijfsoverdracht van Lucie en Tonny Klein Tank naar hun zoon Mark. Mark, waar ik destijds ook al eens heb opgepast tijdens een weekje afwezigheid van Lucie en Tonny, die nu mijn baas is.   

Verder is Kleventa begonnen als een Agrarisch Technische Groothandel en nu doen we veel meer dan alleen op agrarisch gebied. Het aantal collega’s is ook enorm toegenomen in die 25 jaar. En ik heb de hele verhuizing in 1997/1998 van de Van Reedestraat naar de Newtonstraat van A tot Z meegemaakt. Daar komt ook heel wat bij kijken. 

Wat vind je de leukste onderdelen van je functie?
Ik vind alles betreffende boekhouding leuk: of het nu gaat om facturering, inkoopfacturen inboeken, bank en kas inboeken, betalingen doen, telebankieren, belastingaangiftes doen.

En wat zijn de mindere kanten?
Hmmm, even denken, ik weet het zo niet wat ik minder leuk vind. Saai antwoord hè?

Haha, alleen maar leuk dat je zo enthousiast bent. Iets anders dan: wat heeft ervoor gezorgd dat je al 25 jaar bij Kleventa werkzaam bent?
De veelzijdigheid van mijn functie. Ik weet dat er bedrijven zijn, waar er meerdere mensen op de afdeling boekhouding zitten. De ene doet alleen de facturering, een ander boekt alleen de inkoopfacturen in en weer een andere doet weer iets anders. Ik doe in principe alles wat bij een boekhouding komt kijken.
Wat ik ook fijn vind, is dat ik mijn uren in principe zelf kan indelen, als ik maar aan mijn uren kom. Komt het een keer beter uit op een ander dagdeel, dan kan dat ook. Behalve bovenstaande, is het ook fijn dat ik in Lichtenvoorde woon, ik ben binnen 5 minuten op het werk.

En nu? Op naar de volgende 25 jaar? 
Euh, volgens mij ben ik dan wel een keertje met pensioen, toch? Maar anders, zo lang het mogelijk is zit ik hier op mijn plek!Samenwerking Universiteit van Twente


Expeditie Noordkaap 2019


Vacature werkvoorbereider
Nieuwsarchief:

Bedrijfssluiting week 32 en 33
Expeditie Noordkaap 2018
Eindejaarssluiting 2017
25-jarig jubileum Miranda Geboers
Hemelvaartsdag 2017
Zomervakantie 2016
Interview vijfsterren veevervoer
25-jarig jubileum Harold Geboers
Sponsoring Expeditie Noordkaap
Wagens door de hele wereld
 
Bel: +31(0)544-372994
E-mail: info@kleventa.nl
Webdesign: i-3 Reclamebureau